Dirigent/Pianiste

Popkoor uit Havelte

Het popkoor uit Havelte

Onze dirigent

Al vanaf het prille begin wordt ons koor geleid door Jannie Kroes. 

Wie is Jannie? Geboren in Oosterwolde (Frl), dus een

"oprechte Fries" weliswaar van onder de Tjonger

maar toch. (jaartal wilde ik maar niet vermelden.. toch?) Woonachtig in Havelte met Gerard en in het rijke bezit van 2 mooie zonen. 

Beroepsmatig ben ik bezig in mijn eigen administratiekantoor als boekhouder.

Meer weten volg dan deze link.

 

Vroeger heb ik pianoles gehad en ook altijd interesse in muziek. Via de BvKiD heb ik een opstapcursus koordirectie kunnen volgen van 8 zaterdagochtenden in Hooghalen o.l.v. Dick Dijk. En daarna is het  voor mij begonnen in de "korenbusiness" met het Plattelandsvrouwenkoor van Ruinerwold -West. Via gemengde zangver. Woldzang uit Ruinerwold en Kunst naar Kracht uit Ruinen ben ik in 2000 in de popkoorwereld terecht gekomen en wel bij Popkoor 2000 in Ruinen. Inmiddels ben ik gestopt bij Popkoor 2000.

Sinds 2005 dirigeer ik Voices4U en op dit moment zwaai ik ook met de "dirigeerstok" bij vrouwenkoor Meander in de Wijk.

Het mooiste moment van een repetitie is nog steeds als alle nootjes op de plek vallen en een lied muziek wordt. 

Andere hobby's zijn lezen, sporten en wandelen o.a. Pieterpad en natuurlijk zingen.. bij de Liesterkrallen in Havelte.

Dus vervelen... dat woord ken ik niet!


Onze pianist

Onze pianist is Ellen Wynia.

Geboren op 2 april 1970 in de hoofdstad van Friesland, opgegroeid in Groningen en sinds 1996 in de provincie Drenthe.


Na haar pianostudie aan het conservatorium te Groningen (1995) is ze  verhuisd naar Havelte, waar ze haar “Pianoschool Lemniscaat” begon. Ze geeft nog steeds pianolessen.


Na tien jaar Havelte verhuisde ze naar Steenbergen, maar ze begeleidt nog steeds met veel plezier een aantal koren in de regio van Westerveld.

Naast Voices4u is ze ook de vaste pianiste bij de Liesterkrallen, jeugdkoor Notice en Popkoor 2000 te Ruinen en begeleidt ze verschillende andere koren op afroep.

Het begeleidingswerk vindt ze erg leuk om te doen. En zoals ze zelf zegt: “Het is erg dankbaar werk en het is goed voor mij om zelf ook nog af en toe achter de piano en op het podium te zitten.”


Naast pianospelen heeft Ellen nog een tweede passie, nl. paarden.

Ze traint dagelijks verschillende paarden in de discipline dressuur, waarvan het doel, Grand Prix dressuur worden, niet lang meer op zich laat wachten. Bovendien traint ze op kleine schaal een aantal wedstrijdruiters.


Om haar conditie op peil te houden loopt Ellen af en toe hard. Ze is aangesloten bij de loopgroep Roden, wat tot gevolg had dat zij inmiddels diverse halve marathons - en zelfs een hele, die van Rotterdam - heeft gelopen.

Ze heeft bovendien haar GVB gehaald en staat af en toe op de golfbaan.


Meer weten over Ellen, bezoek dan ook eens haar website.